Töltött paprika paradicsomban

Töltött paprika, húsgombóccal és benne főtt burgonyával.
Hozzávalók:2-3 személyre:
6 db paprika
25-35 dkg sertés darálthús
25-30 dekagram rizs
2 db burgonya
1 liter 100 százalékos paradicsomlé
só, bors,
1db vöröshagyma,
2 derezd fokhagyma
zellerlevél 2-3 db
10-15 dkg füstöltszalonna
A tölteléket elkészítjük:
Mindig azzal kezdem, hogy a rizst félig megfőzöm.
/Így biztos nem marad a rizs közepe roppanós!/
Kicsit hagyom hűlni.
Hozzákeverem a darált húst és az összezúzott fokhagymát.
Sót, borsot teszek hozzá és egy kicsi csípős paprikát.
Összekeverem.
Utána:
Betöltöm a paprikákba.
Ami megmaradt töltelék, abból gombócokat formálok.
Szalonnát apróra kockázom, felteszem pirulni, amikor kisült, kiszedem a sült szalonnát belőle, majd az össze kockázott vöröshagymát és összezúzott fokhagyma maradékát rátesszem a zsírra. Üvegesre dinsztelem, majd az előkészített töltött paprikákat és gombócokat is a lábos aljára rakom.
Akkor lesz szép, ha egy sorban minden elfér az edény alján.
Ha az edény alján még elfér a 2-3 szem burgonya azt is beleteszem.
Öntök rá 2-3 dl. vizet és az egy liter paradicsomlevet majd a zellerlevelet is beleteszem!
Teszek rá egy kis borsot, sót majd lassú tűzön készre főzöm.
- Ha híg lett, akkor egy vékony habarást készítek rá.
Tehát ezt az ételt el sem lehet rontani!
Mindig időben és ízlésed szerint fűszerezd!
Jó étvágyat hozzá!
SzegedVilága cikkek









Pláza ajánlatok







Helyi látnivalók









Helyi programok








